Stuff

2012-03-12

Tulpaner + en bild

Tulpansläktet (Tulipa) är växter som i Sverige ofta blommar på våren. Tulpaner är ett släktesom ingår i familjen liljeväxter. De är lökväxter med breda blad. Blommorna sitter enstaka eller några få på samma stjälk. Som alla liljeväxter har de sextaliga blommor. Kalkbladen är sex stycken stora (tre yttre och tre inre) och sex ståndare samt en tretalig synkarp pistill.
Växtens namn härstammar från det persiska ordet för turbandulband, på turkiska tuliband.
Det finns omkring hundra olika vilda arter av tulpaner. Därutöver finns en stor mängd hybrider och sorter. I handeln delas tulpaner in dels efter hur blomman ser ut, dels efter blomningstid och dels finns andra särskilda grupper.

2012-03-11

Stöd WWF

 
Som fadder knyter du ett varaktigt band till en utrotningshotad art. Med ditt stöd kan vi fortsätta genomföra projekt för att försäkra oss om att hotade arter som tigrar, pandor och gorillor inte går förlorade.

Din gåva bidrar du också till ett ansvarsfullt och hållbart fiske, skogsbruk och jordbruk för att ta hand om de ekosystem där både växter, djur och människor ingår. När du blir fadder stödjer du WWF månadsvis via autogiro. Just regelbundenheten i din gåva har stor betydelse. Den bidrar till att vi kan få bättre framförhållning och sätta in våra insatser med större kraft.

Du kan välja mellan åtta olika fadderskap, klicka på bilderna i menyn ovan!



Du kan även välja att ge bort ett fadderskap i present till någon. För mottagaren blir det en uppskattad present som räcker länge!

Om du vill ge bort ett fadderskap i present klickar du här!

Efter att du skickat in din anmälan om att ge bort ett fadderskap kommer du inom ca 3 dagar att få ett gåvobevis hemskickat, som du sen kan ge bort. Mjukdjuret skickas senare och det kan upp till några veckor innan det levereras.

Söndags bild nr.2


Söndags bild nr.1

(C) Sofie Terkildsen